środa, 31 lipca 2013

Zawijane wytrawne ciasteczka II

   Oto kolejna wersja serowych ciasteczek z ciasta francuskiego. Wykonuje się je tak samo jak poprzednie ( http://kitekskitchen.blogspot.com/2012/12/zawijane-wytrawne-ciasteczka.html ), więc nie będę się nad tym rozwodzić. Różnią się one wyborem sosu oraz rodzaju szynki. W tym przepisie najlepsza będzie wędlina o delikatnym smaku, nie zaś długodojrzewająca. Oprócz opakowania ciasta francuskiego potrzebne są:

do sosu:
 - 2 łyżki majonezu
 - 1 łyżka musztardy francuskiej, tej z całymi ziarnami gorczycy
 - pieprz
a poza tym:
 - szynka
 - ser żółty (cheddar najlepiej a co!;))
 - gałązka rozmarynu

   Składniki sosu mieszamy i rozsmarowujemy na płacie ciasta. Następnie posypujemy równomiernie drobno posiekanym rozmarynem. Teraz wystarczy tylko poukładać plastry szynki, sera, zwinąć w rulon, który kroimy na 1 cm plasterki. Pieczemy poukładane na blasze wyłożonej papierem w 200 C od 10 do 13 minut. :)


1 komentarz:

  1. Lubię takie zawijańce! U nas często goszczą podobne, z sosem pomidorowym - takie mini pizze :)

    OdpowiedzUsuń