czwartek, 10 stycznia 2013

Kanapka z pastą z awokado

  Pyszna propozycja na tym razem zdrowe śniadanie ;). Potrzebujemy:

- 1 dojrzałe awokado
- szczypiorek
- 1 łyżeczkę soku z cytryny lub limonki
- sól, pieprz, ostrą paprykę
- 1 łyżeczkę oliwy z oliwek
- dodatkowo paski czerwonej, świeżej papryki, kiełki (jakie lubisz)
- chleb żytni

  Na początek wyjmujemy miąższ awokado łyżeczką z łupinki, przekładamy do miseczki i mielimy blenderem na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek. Dodajemy pokrojony szczypiorek, następnie dokładnie mieszamy.
 Teraz możemy grubo posmarować nasze kromki chleba pastą. Wierzch obkładami paskami słodkiej papryki, kiełkami (u mnie mieszanka kiełków rzodkiewki i brokuła) i już możemy zajadac ze smakiem zielone kanapki z aksamitnym, orzechowym awokado i chrupiącą papryką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz